Data Security - voorkomen is beter dan genezen

Data security

In een tijd waarin ransomware en andere cyberaanvallen aan de orde van de dag zijn, is data security belangrijker dan ooit. Maar jij wilt gewoon werken en je geen zorgen maken over de beveiliging van je data. Daarom biedt bizqit jou de beste beveiliging van je data. Niet alleen in technische maatregelen, maar ook op het gebied van veilige procedures. Voorkomen is immers beter dan genezen, nietwaar?

De juiste partner voor je databeveiliging

Bizqit levert zorgeloze ICT.Als onderdeel daarvan is bizqit ISO 27001-gecertificeerd. Dit houdt in dat wij procedures en best practices op het gebied van databeveiliging implementeren in onze interne processen. Onze processen worden vervolgens minimaal eenmaal per jaar onderworpen aan een audit door een onafhankelijke partij. Zo weet je zeker dat jouw data bij ons in goede handen is.

Maar we gaan verder dan alleen onze eigen processen. Als je dat wilt, kunnen we ook jouw organisatie ondersteunen bij het implementeren van deze manier van data security in jouw processen en het behalen - en behouden - van de ISO 27001-certificering.

Technische maatregelen voor data security

Maar naast het gebruik van de juiste procedures voor het beveiligen van data, helpt bizqit je ook met de technische maatregelen die je kunt nemen om je data veilig te stellen. We geven je een aantal voorbeelden van data security-maatregelen:

Disk encryptie

Een van de meest basale methoden om je data te beveiligen, is disk encryptie. Door de data op je fysieke disks, on premise en in de cloud, is je data alleen nog maar leesbaar met een encryptiesleutel. Natuurlijk biedt bizqit jou deze manier van databeveiliging aan. Dit doen we door middel van BitLocker op PC’s en FileVault op Macs, maar ook op Windows- en Linuxservers.

Managed Firewall

Een firewall geeft je de ultieme controle over het inkomende én uitgaande internetverkeer. Een firewall is één van de meest beproefde methoden om je netwerk veilig te houden tegen kwaadwillenden. Niet alleen van buitenaf, maar ook binnen je eigen netwerk. Daarnaast kun je met een firewall ook je lokale netwerk segregeren en zo je kritieke infrastructuur scheiden van het netwerk waarop bijvoorbeeld eindgebruikers actief zijn. bizqit Managed Services plaatst jouw firewall en richt deze in om je data te beveiligen.

End Point Security

Denk jij bij End Point Security ook direct aan antivirus? Dat klopt, grotendeels. bizqit is dan ook bedreven in het uitrollen en managen van antivirussoftware op alle systemen binnen jouw organisatie. Maar daar stoppen we niet bij: tegenwoordig bieden wij ook Endpoint Detection and Response (EDR).

Deze dienst maakt, bovenop de traditionele antivirus, gebruik van monitoring en scant jouw devices continu. Vervolgens analyseert het mogelijke gevaren en reageert hier automatisch op. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een computer waarop actieve ransomware aangetroffen wordt. Dit werkstation wordt door EDR direct geïsoleerd, zodat de ransomware zich niet kan verspreiden naar andere computers of je netwerk.

Managed Spamfilter

E-mail wordt nog steeds veel gebruikt voor phishing en het verspreiden van virussen. Door de e-mail van jouw organisatie te filteren met een spamfilter, houden we deze - en andere ongewenste - e-mail buiten de deur. Ook zo beveiligen we jouw bedrijfsgegevens tegen kwaadwillenden.

Toegang tot bedrijfsdata

Natuurlijk wil je dat jouw medewerkers op een eenvoudige manier toegang hebben tot de bestanden waar zij dagelijks mee werken. Tegelijkertijd weet je ook dat niet iedereen overal bij hoeft te kunnen en wil je voorkomen dat kwaadwillenden met belangrijke bedrijfsdata aan de haal gaan. Daarom richten wij in samenwerking met jou de bestandsstructuren altijd zo in dat je medewerkers precies weten waar ze wat kunnen vinden, maar dat gevoelige informatie nooit in verkeerde handen kan komen.

Security awareness trainingen

Tenslotte geeft bizqit ook trainingen aan eindgebruikers. De oplettendheid en kennis van medewerkers is namelijk één van de meest effectieve manieren om je bedrijfsgegevens veilig te houden. In deze trainingen besteden we veel aandacht aan het herkennen van online fraude en criminaliteit en leren we je medewerkers goede gewoontes voor het veilig gebruiken van computers en online platformen aan.

Daarnaast geven we tips voor het afhandelen van verdachte situaties. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld het meldpunt informatiebeveiliging, maar ook de procedures die gelden op het moment dat een medewerker zijn of haar computer verliest of deze gestolen wordt.

Meer weten over data security?

Is jouw interesse over data security gewekt en wil je meer weten over onze dienstverlening op dit gebied? Of heb je een specifieke uitdaging waar je advies en een oplossing voor zoekt? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan voor je klaar!

24/7 support